img_2488

Ödets nyck, eller? Här sitter jag på en soffa mitt i “rush-hour”, nära Kungsträdgården i Stockholm tillsammans med Faizal Luttamaguzi, som hyllar måltiden och nog är det …

Har du besökt mitt Virtuella bloggcafé förut? Om inte, så gör det sen, genom att klicka på den här länken. Då får du ett helt sammanhang till hur det kommer sig att vi två sitter här på bilden en varm septemberdag och pratar om mat, mångfald och samtal.img_2485

Låt oss backa bandet lite och ta det hela från början. Förbered dig på ett längre blogginlägg för jag är skrivarsugen idag, nu när november har sänkt sig över oss och det är mysigt inne.

Jag tror det var i Dagens Media som jag första gången läste om Faizal på nätet och tyckte att det var WOW! så coolt. Mannen som tar betalt för att äta. Det påminner mig om ungdomstiden och en nära vän som ville bli Provsmakare: “Bra betalt, mätt och go – inget ansvar!” Det där sista stämmer inte ett smack på Faizal för du kan bara föreställa dig vad han har skapat på nolltid från sitt kreativa entreprenörs-sinne.

Häng kvar nu för du ska snart få svar på dina frågor om hur Bloggcaféet funkar. Tanken var att vi, Faizal och jag, skulle ses på en lunch. Men tji fick vi för han fick precis in en måltidsbokning så det blev snabba puckar och bomp ner på närmsta soffa i lunchvimlet. Det fick verkligen bli en virtuell fika – vi hann inte irl. Nedan har Faizal svarat på mina fem frågor som ser ut så här:
Min cafégäst en intressant kändis som imponerar på mig får fem förutbestämda frågor:

 1. Kaffe eller te?
 2. Kopp eller mugg?
 3. Vad innebär kändisskap för dig?
 4. Vilken är din bild av coaching?
 5. Vad har du på gång just nu?

Och nu ladies & gentlemen ska ni få höra svaren som heter duga:

 1. Kaffe eller te? Definitivt te! Jag provade kaffe en gång… jag tror året var 1997, haha!  Ogillade den beska smaken direkt och har aldrig druckit en kopp sen dess. Jag har lite av en sweet tooth så då kommer te med honung bättre till nytta i min kropp.
 2. Kopp eller mugg? Mugg! jag gillar när det är stort, svulstigt nästan. Jag vet att indiska säljer såna där GIGANTISKA muggar som jag bara älskar – nästan så att ens huvud försvinner in när man lyfter den mot munnen. Love it!
 3. Vad innebär kändisskapet – att vara igenkänd för dig? Att man gjort något som fått andra att inspireras till den grad att de känner igen dig. För mig är riktig kändisskap att man gjort något där ens handlingar har varit större än en själv.
 4. Vilken är din bild av coaching? Min bild av coaching är att man guidar folk genom deras egen mentala djungel för att ta de till slutsatser och resultat de egentligen redan hade inom sig, de behövde bara hjälp av en coach att komma dit. Det är som att ha en personlig tränare på gymmet eller en coach på fotbollsplanen. Du besitter talangen och viljan, han guidar dig att få ut det mesta av den.
 5. Vad har du på gång just nu? Just nu utökar vi utbudet av foodtours.eu och dessutom kört igång med www.toursofstockholm.com där vi erbjuder så många roliga upplevelser i Stockholms Stad! 😀
  Tours of Stockholm – We offer the best selection of city …

  www.toursofstockholm.com

  Stockholm Top Tours. View and book our most popular tours with just a few clicks.

Ja- aaa, vad sägs! Visst blir man både hungrig och nyfiken. Jag vill både äta mat, dricka te i stor kopp och hänga med på Food Tours. Nästa gång ska vi få ihop hela träffen – den saken är biff!

img_2487

Faizal och Carin i lunchtimman där det brusar runt omkring oss.

Och du kan bara gissa om vi hade mysigt där vi satt när Stockholms Slotts vaktparad plötsligt dök upp och spred spännande stämning med klapper från hovar, vackra hästar och dräkter bland alla snabbfotade människor och bilar. Jag försökte filma men det blev bara 3 sekunder, så mycket att ta in.

Hur ser din nästa måltid ut?

/Carin Coach 🙂