Business Coaching Tjänster

För företagsägare & entreprenörer, börja din coachingresa genom att boka ett möte
Boka ditt kostnadsfria uppstartssamtal

Hur hämtar du din inspiration? Läser du bloggar, lyssnar du på poddar, tittar du på tv? Hur konsumerar du information som leder dig framåt där du står idag?

Idag går jag rakt på sak – vill du ha tillgång till aktuell forskning, de senaste inom självledarskap, ledarskap och professionell coaching så har jag ett stekhett tips till dig så här i starten på 2022. Tipset kommer längst ner i dagens blogginlägg. Stay tuned!

Nu ska du få lite axplock från vad “Mannen myten legenden och mentala supercoachen, Stig Wiklund” (citat Johan Olsson) har att berätta i poddavsnittet “Vill du hjälpa oss att bli mästare?” i min podd “Viktigt på Riktigt” som släpps tisdag morgon 18 jan 2022.

Här blir poddavsnittet ett levande exempel på syftet med vårt poddande – Martin Lindeskog (nestor inom podderi) och undertecknad (ICF MCC- coach) som båda gillar att nätverka och få saker att växa i ett utvecklingssyfte på individ- och samhällsnivå. Skapa möjligheter för flera!

Poddandet är nyckeln till hur jag och Stig fick kontakt i första vändan. Och här kommer så mycket godsaker till er kära läsare, lyssnare. När poddavsnittet är publicerat så får du en direktlänk här i bloggen, längst ner – bara att klicka och lyssna! Sätt dig tillrätta! Förbered dig på att “linjen” mellan Sundsvall, Säffle och Göteborg är lite skral. Så ljudet är därefter och Martin som är proffs på podderi säger att det är good enough.

Ställ in dig på att Du ska få ta de av…

Storyn om hur Stig började med mental träning är som att rulla ut ett garnnystan. Det hela startade med hästar, travhästar och jordbruket där uppe i norr.

Varför det är bra att vara orädd ibland och tacka JA! Hur ett starkt målfokus (inom elitidrott) kan slå talanger. Där Stig nämner skidskytten Helena Ekholm som exempel.


Han berättar om alla medaljerna, olika elitidrottare, Stigs egen arbetslivsresa. Britta Johansson – Norgren (som infört stakande som sin grej i skidåkningen), Frida Karlsson, yngsta medaljören med 207 000 följare på Instagram, Anna & Johan Olsson och deras (Stig, Anna & Johans) mångåriga samarbete.

Stig Wiklund syns överallt! Idag arbetar han 50/50 med Elitidrottare och Näringsliv. Efter ett inslag som det på TV 6 (2022-01-03) får han direkt 5-10 förfrågningar.

I poddsamtalet kommer vi in på skillnad, likhet mellan prestation och drivkraft. Vilket leder oss vidare till det stora mörkertalet därute och hur man kommer åt det här med medveten och mental träning, coaching.

Psykolog Gustav Almqvist berättar om en modell kallad Big Five, för att identifiera Drivkrafter. Du får höra hur Stig tänker och arbetar med “Bli bekväm i det obekväma”. Hur sätter man mål? Stig delar med sig av sitt sätt att se och agera. Hur han väljer att visa hur han lever som han lär.

Boken Må bra och presetera bättre, har Stig skrivit i samarbete med professor i pedagogik Lena Boström. Den bygger på ett helhetstänkande där du aktivt arbetar dig igenom bitar som ditt självförtroende (klarar att göra) och din självkänsla (vem du är – ditt varande). Du hittar boken på www.positivakicken.se Vilket underbart namn!

Vilken är nyttan med mental träning och professionell coaching, Stig? In och lyssna på värdet av vad de här verktygslådorna verkligen innebär. Skillnaden mot nu och på 1990-talet när Stig började är att intresset nu ökat. Då sågs det som något som bara användes vid prolbem och svårigheter. Det hade då en negativ stämpel – jämfört med dagens GULDKANT!

Rollen som Coach är unik – det gör att utvecklingen är möjlig, eftersom chansen att utmana valda sanningar, hinder, omedvetna och medvetna – och belysa de möjligheter som hittills legat i skuggan – gör att förflyttning ständigt sker i lämplig takt för individ och verksamhet.

In och lyssna på när Stig kokade till och blev arg… Han fick ett av sina superfina erkännanden av Helena Ekholm och Johan Olssons hyllning av Stig talar helt för sig själv. Alla enorma medaljer som Johan tagit varav 5-milen, OS Italien 2013, hade inte varit möjlig utan Stigs hjälp. I tv programmet (TV 6) som jag nämnt om ovan säger Johan Olsson fritt citerat: Stigs hjälp har betytt: 100 % för framgångarna!

Festligt att en av mina kunder råkade vara på plats och se det där OS- loppet (ovan) live! Världen är liten ibland och vi vill göra den ännu bättre! Eller hur!?

Nu får vi se om vi har tid att plocka upp tråden, Stig och jag, och tala vidare om MÖRKERTALET och hur vi gemensamt kan utbilda marknaden om begreppsförvirringen kring vårt arbetet, vilket värde, vilken nytta mental träning och professionell coaching gör.

När vi har haft 100 personer som lyssnat på poddavsnittet – så kan vi fundera på om vi gör slag i saken och plockar upp något av ämnena ovan. Då ska ljudkvaliteten vara bättre på inspelningen. Promise!

Mitt stekheta hack – lovade ju! Här kommer tipsen!

Börja följa Stig och mig i Sociala Medier så slipper du missa det du kan lägga till i din redan fina verktygslåda.

Ha en strålande dag där du är!

In och lyssna, när det passar dig!

Ps. Alla fotona har jag fått av Stig Wiklund, så de är alltså godkända att använda. 

/Carin Coach

Kontakt

Carin Coach mobil

+ 46 (0)70 399 15 73

Email

carincoach@gmail.com 

Postadress 

Törnrosvägen 21 b
661 43 Säffle
SWEDEN

Besöksadress till bokat Coachmöte:

Karolinen Konferens
Våxnäsgatan 10 
Karlstad, Sweden