Godmorgon! Hoppas du har det bra – denna soliga morgon i april – fylld av O! För ett tag sedan lovade jag i mitt Instagramkonto att jag här i bloggen skulle utveckla lite tankar om alla blommor som jag fotograferar – vilka tankar och impulser som ligger bakom de där telefonkorten.

Det är tur att det finns många onsdagar och många o… de ser nästan ut som nollor och tänk om alla o:na, medvetenheten om vad som går att få ut av dessa o – går att förvandla till värden som t ex kan mätas i sex nollor… Till saken:

Tänk om oro kan bytas till omtänksamhet, som leder till oanade möjligheter! Ja, du hör – jag är igång och leker med orden och bokstäverna. Och idag slår jag en ring runt just bokstaven o, som i sig själv är en rund ring. Hoppas du har lust att läsa för det blir lite längre blogg idag och jag vågar inte lova hur mycket och ofta jag har tid att blogga. Under våren blir det enligt plan, mån, ons, fre och på onsdagarna blir det runt… och runt o…

Under denna kalla vår har den ena kända personen efter den andra “gått bort”, som det heter. Detta ofattbara – att de inte finns längre. För mig är det lika oerhört varje gång om det är en känd eller okänd person som kommer till jordelivet eller går ifrån det. Det vilar en helighet över det och sedan ungdomstiden har jag haft den där känslan:

  • Varför stannar inte alla bilarna? Han eller hon har kommit till världen! Han eller hon, hen – har lämnat vår värld! Hur kan allt fortsätta som om ingenting hade hänt!? Hur är det möjligt!?

Här kommer mitt STORA O till hjälp. Med dess runda fantastiska form slår det en ring kring händelsen, i rummet, i känslan, i kommentarer på sociala medier. Det är inga ord som kommer innanför den gränsen där är det stilla, tyst och heligt. Kanske känner du igen känslan. Det här satt jag och funderade på – under tågresan till Malmö i förra veckan. 

Så vad gör vi med våra dagar, våra liv – medan vi lever dem? Oavsett uppdrag, roll, kändisskap. Hur gör vi? Hur väljer vi att ta hand om oss själva och varandra?

Till sist, ett av alla mina blomfoton som illustrerar en specifik del i en process, nämligen den känslan av: Att allt har stannat av, det kommer inte loss, det blev inte som vi tänkt… och snälla du – ge mig äran av att du läser bildtexten till sist. Orden som kom flygande genom luften, som en slinga och verkligen syftade på tulpanerna… Jag kopplade bums orden till mitt yrke, coaching och utveckling. Med min holistiska blick ser jag på naturen, blommor och djur som inspiration för hur vi människor (världens farligaste djur) faktiskt agerar och gör.

Orden som kom flygande genom luften, som en slinga och verkligen syftade på tulpanerna… “En del slår aldrig ut! De kommer inte loss”. Så vemodigt det lät. 

Förresten är du i Karlstad på Världsbokdagen 23/4 – Bibliotekshuset kl 13-17.  Värmländska författarsällskapet arrangerar i mitt i programmet ca kl 14:50 – 15:30, har jag äran att få stå på scenen och berätta om mina tre böcker – så att de som lyssnar får chans att uppleva och testa som de vill. Undrar om vi når fram till böckerna…? Mötet med människor intresserar mig så mycket… ja, ja – vi får se vad vi när på dryga 30 minuter 🙂

Så kära du, hur designar du din dag med omtanke om dig själv och din närmaste omkrets så du når den utveckling, det liv och den balans du vill ha?

Ha en fin onsdag! “Hej alla hjärtan och solar i världen – här kommer vi!” -som en sagolik vän sms:ade till mig i morse!

/Carin Coach 🙂