LISTEN by Camilla Akraka, Rådhustorget i Umeå Me too.
”Puman jobbar för jämlikheten”- LISTEN! Lägg märke till vad du ser i bilderna! Ser vi samma?

Konstverket heter LISTEN och rösten har varit det bärande elementet i skapandet, säger Camilla Akraka, konstnär när hon gästar min podd, ”Viktigt på Riktigt, by Carin Coach”. Poddavsnittet publiceras tidig Luciamorgon 2022, en tisdag. Det bar blev så – passar – passar inte? Lyssna, som vanligt, när du vill – så smidigt med podd. Konstverket skapades som ett statement i samband med ME TOO rörelsen 2017 – ni minns säkert vilket utrymme det hade i media. Verket beställdes av Umeå kommun och placerades på rådhustorget, hösten 2019.

Tänk att man kan få fram ett urgrundsvrål genom polyesterkomposit och med nordiskt guld i käftarna!!! Inte undra på att jag fumlar lite inledningsvis i början på poddavsnittet. Vilken kraft! Det var så mycket nytt som dök upp i samtalet – rent värde, vad Camilla hittat, vad jag själv hittat: för fortsatt utveckling av min coaching och hur vi ska arbeta med podden för dig som lyssnar. Alltså ni måste bara in och lyssna!

Två av mina coachkunder i rad förknippade med stål och energi som strålar rakt genom etern. När du lyssnar, tips hala fram din telefon och titta på Instagram – Skumraskcollection. Camilla berättar om namnet, Martin- Poddare, min co- host och poddkollega, är laddad till tänderna och Carin Coach bara ryser och ryser…

Lägger två länkar längst ner i blogginlägget här

  1. Poddavsnittet – klicka och lyssna
  2. Skumraskcollection på Instagram – klicka och titta

I podden berättar Camilla om hur hon tänkte när hon fastnat i vissa tankar i relation till sitt konstnärskap. “Ska jag ha en psykolog? Nä-e jag ska ha en coach. Hon sökte på nätet, hittade mig och vi kom igång. Det här var 2018. Hon berättar om känslan där, har jag råd – är det värt det och sedan vad dessa, ganska få, koncentrerade samtal gav henne. Genom att vrida på en egen (inre) föreställning så beskriver hon hur hon kom loss, kom vidare i sitt konstnärskap bara genom att skruva på den där föreställningen.

In och lyssna – vad det handlar om. På coachspråk kallar vi det “begränsande föreställning”. Alltså det kan vara en tanke, några ord, något ibland litet smolk som ligger och stör för att energin, lusten, kraften (i det vi vill göra) ligger och begränsar, ibland blockerar helt så det blir stopp. Det här är ett mänskligt fenomen, som vi alla har – kruxet är att vi är sällan medvetna om det, vilket gör att vi kör i samma spår, om och om och det vill inte riktigt lyfta för oss. För mig blir det tydligare för varje dag som går, dels vad jag själv dagligen lär mig, och generellt hur lite folk i allmänhet vet om att professionell coaching handlar om det här. Därför beskriver jag det allt det här, grundligt.

Det som begränsar eller stoppar oss är unikt för var och en. Frågorna i professionell coaching är de som kan få individen själv att hitta – som Camilla gjorde. Det är ingen annan som vet bättre än individen själv. Coachingen hjälper till att belysa det här – få upp det till en medveten nivå. Det är först då som vi har chans att aktivt välja väg och komma vidare i den riktning som vi stakat ut och vill till. För en del är det ett tydligt mål, som för Sven Peterson – Stålmannen, i förra poddavsnittet. För andra är det stressande med mål. Då passar riktning bättre och att hitta vägen dit som gör att varje dag bygger den vägen.

För mig, i min roll som coach, är känslan fantastisk – då mitt arbete, mina frågor bidrar till utveckling på så många olika plan och gestaltar sig så olika: Det kan vara en topp-prestation i idrott, ett stekhett säljmål och en puma som vrålar: LISTEN!

Podden hjälper till att föra ut det här, sakta och säkert och ALL HEDER åt Martin Lindeskog, nestor inom podderi som peppat mig och stimulerat mig att fortsätta med poddandet och nu smider vi nya planer inför 2023. Jag skulle vilja ha det här poddavsnittet på engelska, så att en större publik fick chans att komma i kontakt med Camilla Akrakas konst.

Camilla berättar också om processen, kring ett stort offentligt konstverk, hur det går till. Jättespännande att få lyssna till, skissandet, risken, urvalet, arbetet alla momenten och vad det innebär! Wow!

Det här är bland annat vad vi talar om i podden och hur huggtänderna jobbar vidare genom att hjälpa Puman i form av smycken, i ett samarbete med smyckedesigner, Linnea Jonsson. Hoppas verkligen att du både vill läsa och lyssna. På slutet når vi fram till en stark paradox – ännu ett av de möten som vi cirklar kring i poddavsnittet.

Det är så många av er som jag önskar ska få syn på Camilla Akraka och hennes konst. Det är som om jag vill slå knut på mig själv för att ni alla ska vilja både läsa och lyssna. Är du busy nu, i advent och med jul på G. så använd bokmärket och spara, för inspiration och nya tankar. Det här vill du inte missa!

GLAD LUCIA och allt gott! /Carin Coach
Nu blir det bildregn! Och allra längst ner finns länkarna till både Instagram och poddavsnitt.
LITTLE SISTER, Camilla AkrakaLittle sister. Cave!
Little sister. Cave!” Camilla Akraka berättar om henne i podden och var i Sverige hon finns nu.

HAREN, Camilla Akraka
HAREN, Camilla Akraka berättar om haren, materialval och vad haren handlar om.
PORTAL, Camilla Akraka
Mitt, Carin Coach´s, första möte med Camillas konst – PORTALERNA

Här nedan ser du hur PUMAN fortsätter sin uppmaning: LISTEN
Camilla berättar om smyckena i poddavsnittet, hoppas du vill lyssna!Sharp & Edge, Jonsson Akraka