Lars von Trier…

Nymphomaniac – heter filmen så? Sitter och lyssnar på radio P1 och hör kvinnan, Jenny Teleman, som berättar om filmen som har Sverigepremiär i morgon. Filmen är ca 4 tim och den långa versionen ca 7 tim. Den har kallats porrfilm och man får könsorgan rakt upp i ansiktet. http://www.gp.se/kulturnoje/1.2230235-sex-och-bibliskt-pa-bio-i-ar När du själv Googlar, så kan du själv se.

Blir du nyfiken? Lars von Trier: Vad vill han? Vad betyder han? Kvinnorna samtalar  i radion och dyker ner i några saker som; skam, skuld, kultur, religion, paralleller- hur står det till i gränslandet utanför det som anses vara det normala. Trier utforskar också depression, i sin trilogi där den här filmen ingår.

Är filmen rasistisk, kvinnoförnedrande? frågar Anna Härnek … /…/ Det lär bli en smal film och en rejäl snackis, tror jag. Dessutom har jag en känsla av vad filmen kan komma att ha för betydelse in i framtiden. Behöver se den först – innan jag säger något om det.

Jag har många filmer på min önskelista för vad jag vill se. Vilka filmer har du sett på sistone? Vilka vill du se? I vilken ordning, hur prioriterar du?

Visst är det mysigt att gå på bio!

Psst, jag vet precis hur jag vill göra…

Ha en strålande torsdag! 

/Carin Coach 🙂