Se vilken bukett, hemma hos Dagny Carlsson. När vi gick till T-banan berättade hon att det var en gåva från Interflora, för att Dagny är en sån förebild för andra människor.

Att få tillbringa en tisdag med Dagny Carlsson, 105 – vilken ynnest!

Idag 20 mars är det Internationella GLÄDJEDAGEN och jag minns tillbaka på förra tisdagen när Dagny och jag hade heldagshäng – lika lovely varje gång! För en vecka sedan var vi på Kungliga Operan för tredje året i rad. Här kan du läsa mer i mitt Virtuella Bloggcafé om hur det hela började…

För att jag ska få med som mycket som möjligt så blir det lite telegramform i bloggtexten.

Kl 09:00 – Träff hos Dagny. Ett filmteam var där och filmade hela förmiddagen.

Kl 11:30 – Dagny och jag drar på oss kappor och mössor och går till China-krogen i Solna, vid T-banan Västra skogen. Mums vad gott! Fullt med selfies. Dagny är ju kändis sedan ett par 3 år. Genombrottet kom i samband med Åsa Blancks förnämliga dokumentär: Det är inte så dumt att bli gammal! Sen har det bara rullat på. TV, tidningar, media – alla vill vara med Dagny! Och inte minst undertecknad. Vi har såå mysigt och vi har blivit kompisar via våra respektive bloggar.

Världens bästa Dagny Carlsson på Kinakrogen i Solna. Dagny, 105 som började blogga när hon var 100 år säger: “Man ska inte gamla till sig!”

Att hänga med Dagny är precis som det bästa i livet – när vi bara gör och kör! Minns du när du var liten och någon frågade: Ska vi leka? Så är det, precis så!

Kocken som lagat så gott åt oss dök upp och ville absolut ta en selfie med Dagny – så klart! Det vill ju alla!

kl 14:00 – Dagny bjuder sedan på kaffe i rosenkopparna hemma i bostaden. Då har vi banat oss hem från Kinakrogen genom snöglopp och plöjt oss fram genom isiga sjöliknande gångstigar – med känslan av: “över stock och sten”.

kl 14:30 – Vi vilar och intar horisontalläge en stund.

kl 15:00 – Vi planerar vad vi ska ha på oss på operan. Det här hade jag verkligen önskat få på film – att vi skulle kört live – men vi hann faktiskt inte.

kl 16:00 – Vi fixar till oss och kollar in Operans fina program på webben.

kl 16:30 -Vi drar på oss kapporna igen och siktar på Operan. Ut i snöglopp och isbanor, mot T – banan och in till Kungsträdgården.

kl 17:00-17:15 – Vi blir av med min kabinväska (kom flygande från jobbresa), mössor och kappor.

kl 17:30 – 18:30 Kungliga Operans podcast – spelas in i Brasseriet med publik. Jättespännande! Lyssna själv! Vår kväll ligger inte uppe ännu- men den lär komma och handlade om kopplingen mellan de dramatiska morden, den onda, bråda döden i opera libretton – hur ser det ut i verkligheten?

kl 19:45 vi drar oss upp till våra platser – för att bara att njuta av Feodora!

Har du en chans, gör som Dagny och jag: Gå på Opera och Balett!

Vad du än gör, skratta lite extra och var glad idag – denna GLÄDJENS dag! Var glad!
Gissa om Dagny och jag garvar ihop!?

/Carin Coach