Carin Coach i väntan på spännande möte

Tänk efter!
Hur ofta svarar du dig själv med frasen: ”Jag har inte tid…” och så fyller du i det som du mer eller mindre medvetet väljer bort.

Tänkte ge dig tre nycklar i dagens relativt korta blogginlägg som speglar sig i tidigare blogginlägg, poddavsnitt och det som komma skall…

Egentligen så snuddar vi på toppen av större sjok som rädsla, trygghet, självförtroende, kommunikation, coachtekniker som gör att du som ledare, ledare av dig själv och andra kan få koll på allt det där…

Samtidigt sägs det – på sociala medier, LinkedIn och flera ställen: Håll det kort, för vem orkar läsa, vem har tid att lyssna.

Där kom den igen – TIDEN!
 
Dags för nycklarna
 

1) Visste du att hjärnan inte förstår ordet inte. Vad betyder det i praktiken?

Hjärnan har svårt att tolka, den negationen.

 
Jag har … tid. För vad har du tid? Hur prioriterar du? Varför? Vågar du säga det inför dig själv och inför andra? Tål att tänka på.
Det har, som sagt, spunnits många tankar om träning, kommunikation och för all del lite om coaching också i sociala medier där jag rört mig på sistone.
 
Passar bra att använda fysisk träning som exempel för utveckling och förändring.
 
Varför? Jo fysisk träning är konkret, vilket är lättare för hjärnan att tolka.

Varför? Jo, hjärnan vill gärna känna igen information och stimuli utifrån?

Varför? Jo, den har lättare att förstå det tydliga, vilket gör att den lever upp till sin huvuduppgift…

Hjärnans huvuduppgift, he he igen, är att spara energi, för överlevnad: Gå i gamla hjulspår som härstammar från tiden på savannen.
Vad behöver vi idag och varför!?
Kartan över savannen, vår livsmiljö IRL och online har på några decennier fullständigt ritats om! Det grundläggande begreppen kring rädsla & trygghet- har jag medvetet hoppat över här.
 
Varför? Den berömda TIDEN, för dig att läsa, processa, tänka. Det tar tid för mig att skriva, komprimera hela sammanhang och kommunicera på ett förhoppningsvis lättförståeligt sätt om vad vi står inför i dagens livsmiljöer. 
 
Alltså hoppar vi till tips nr 2…

2) ”Exempel, Helge, exempel!” Ska du igång med träning, utveckla din träning?

Hjälp din hjärna på traven, genom att välja lustfyllda saker. Fundera på hur lusten kommer att driva och påverka din motivation för att komma iväg.

Klura på hur lust, drivkraft och motivation hänger ihop för dig!

 
Behovet av trygghet parkerar vi tillsvidare. Det kanske kommer i podden eller i mina kommande LIVE sändningar…
 
Vad händer om du byter ut ett enda ord? Om du går från ”borde träna” till ”vill träna”. Hur känns det i dig? Du kanske måste träna, så kan det vara. Här är inga rätt eller fel, kom ihåg det. 
 
Tips nr 3…
 
3) Fundera på hur du kan få inspiration till att tänka om och använda din tid. Vem kan du fråga för att få in ”tiden” i varje dag!?
 
Min utbildning som professionell coach kan enklast jämföras med: ”Svart bälte i coaching” – och titeln är ICF MCC, en väldig massa C, brukar jag skoja & säga.
 

Jag berättar gärna mer hur du kan börja träna både fysiskt och mentalt för att få ihop delarna i ditt affärsliv och hela liv, där du äger!

Skulle skriva relativt kort!

Kära du, tiden flöt på!

+46 (0)70/399 15 73
#callcarincoach