Rosenbusken – den lutande – för några veckor sedan…

Rosenbusken och hästenRosenbusken idag – vilken är skillnaden? He, he – det finns minst tre tydliga… Ser du det bruna paketet som lurar vid kaffekoppen?

Paketet har väntat på mig, så fint och världens bästa grannfru har tagit hand om det. Det väntar en häst inuti, kan du fatta!? Trojansk? Nej, nej – här har vi fokus på fred, samvaro och kommunikation. Ingen mindre än @pysselqvinnan har skickat ett pysselkit till mig och nu ska jag få gå loss.

Master på att Pyssla? Nä:e verkligen inte! Nu ska hästen få följa med ut på sjön och i en stilla hamn, kanske naturhamn, ska jag försiktigt öppna paketet. Innan dess ska jag läsa instruktionen noga igen. Jag klistrar in den här, så du kan följa lite.

Vitsen är flerdubbel med det här korsbloggande projektet som PysselQvinnan och jag har i sommar. Är du forskare, student som önskar ämne att skriva om. Kolla in vad vi håller på med och se vad du kan hitta som vore värt att zooma in. Här är några värdefulla saker som dyker upp:

  1. Inspiration – märker att du som läser våra inlägg på sociala medier också blir inspirerad – Vi blir inspirerade av dig och din feedback! Vilket är winn- winn- winn.
  2. Lärande – steg för steg – hur gör man egentligen – för att komma åt känslan?
  3. Jämförande – vi kommer att jämföra våra verksamheter successivt. Professionell coaching och pyssel – det kan synas vara tusen mil emellan, men vänta bara… 🙂

Jämförande som princip är t ex en klockren hjälp när vi ska upptäcka och lära oss nytt – det gäller att veta hur vi jämför för här, Kära läsare, lurar enorma fällor och det är något som jag kommer att belysa framöver. Ställ gärna frågor – jag ska försöka svara.

Inledningsvis lockade jag dig att jämföra mina foton – som bland annat visar att tid har passerat mellan fototillfällena, med många varma dagar – Sommaren är lång, vi väljer vårt fokus. Ja vi har mycket att resonera om och innan jag avslutar för idag vill jag lyfta en aspekt som PysselQvinnan lyfte i sitt senaste blogginlägg och svara på hennes två frågor om enhörningen:

Lärande mellan generationer.
Jag älskar det – älskar är ordet!

En femårig flicka berättade och inspirerade med sin berättelse och gå till blogginlägget här, skildringen står i slutet om jag minns rätt.

Här lyfter hela härligheten som en tonartshöjning! Hur vi idag kan lära oss av varandra, samarbeta över gränser där tekniken hjälper oss, lyssnandet, respekten för varandra (oavsett kategorisering som ålder mm) och överför den här bilden till arbetssituationer, jobbsökande och karriärtänk. Vem kan vad? Vem kan när? Hur gör vi smartast, smidigast och med mest glädje under tiden?

Associerar till ett inlägg från @mikael bondza på LinkedIn. 
Där han talar om hur vet man om vem som passar för ett jobb egentligen? Vilka chanser går vi miste om på båda sidor av en typ av “gräns”? Det där är ett intressant kommunikationsämne.

Svar till Susanne:

1 Så fantasieggande med enhörningen, vill lära mig mer om filmen och bakgrunden, anar djup här.

2 Färger – alla regnbågens färger, glitter och glamour är vad jag tänker på och ska packa ner något glittrigt som ska med i segelbåten.

Jätteroligt att du följer oss och tack för att du ställer frågor, gillar, delar eller andra saker som gör att vi känner att du är med oss därute. Är du forskningsinriktad – vem vet vad detta kan leda till?

Ha det kalas där du är! 

/Carin Coach 🙂