Hej därute i sommarens soliga dagar!
10 000 kronorsfrågan denna fredag, dagen för VM fotobollen är: Varför lutar Rosenbusken in mot dörren? He, he…

Om det är svårt för dig att hitta svaret så förstår jag verkligen. Själv har jag länge funderat över den här rosenbusken. Jag har tagit kort på den, älskat den, plockat av den, i stora och små vaser, gett vidare till flera och bara gapat, försökt räkna – hur många rosor ääär det egentligen? En delmängd av svaret kommer idag…

Vilken är kopplingen till professionell coaching? Ibland visar jag med små misslyckade filmer, som en ljusblå himmel, där man inte ser ett smack, och där tre havsörnar samtigdigt cirklade uppåt som i en DNA-spiral rakt ovanför segelbåtens mast. De var så högt upp i det blå, så de syntes inte. Vad är meningen? (Du hittar havsörnsfilmen på min LinkedIn-profil)

Jo, när det gäller coaching så handlar det om att få syn på det som inte syns (i första taget). Med den ena metaforen efter den andra vill jag successivt visa. Alltså peka på lusten att lite djupare komma underfund med vad som driver, leder och hjälper en person, en organisation ett företag framåt. Det kan ju hända att man t ex tycker att hej och hå – allt är toppen och ändå så uteblir resultaten, det man egentligen vill ha: Måluppfyllelse.

Exempel: Att visa på min misslyckade örnfilm är ett sätt att visa hur viktigt det är att bli nyfiken på det som inte går 100 % rätt och framför allt – Ha förmågan att frikoppla känsla och skeende i rätt ögonblick och med en tajming som gör att gammal olust inte får näring att spöka. Rensa bort och friska tag framåt!

Rosenfilmen som jag lägger in här – är ett sätt att illustrera hur du kan se på saker på nära håll och zooma ut. Det där är tekniker som finns i min NLP-låda… har mycket mer att berätta…

Så vad är det jag vill säga med den lutande busken i Säffle?

Smile – kära Du Smile! Var rädd om Dig själv, dela och ge, sprid så mycket positiv energi omkring dig som du bara kan! Bli nyfiken på vad som händer runtomkring dig.

Gillar du det här, vill du som jag sprida en ros, ett leende, ett glädjens ord i sommar?

TACK!

Vad händer när du delar, gillar och återkopplar till mig? För min del så gör du mig så där riktigt “Carin-glad!” Det viktiga är – Vad händer hos Dig? Smugglar med en somrig, riktigt rosig kram som orkar bära både taggar, törnen och rosor. Se hur jag står… 🙂

Ha det kalasfint där du är!

/Carin Coach 

Ps. Om Sverige går vidare så lovar jag dig att ställa upp med en filmad dans, som är en ren och kär hälsning till Stefan Holm – om du kanske har sett mannen som hyllade, tjoade och dansade när vi tog oss vidare från 8- delsfinalen.